تبلیغات
مطالب گوناگون - خواص باور نكردنی لبو
 
مطالب گوناگون
ارائه مطالب مختلف ،تصاویر جذاب وآرامش بخش و...
درباره وبلاگ


شما بینندگان محترم مدیران واقعی این وبلاگ هستید زیرا اگر شما نباشید خود بخود این وبلاگ جایگاه و اعتبار خود را از دست می دهد لذا خوشحال میشوم مطالب ارسالی شما عزیزان را به نام خوتان در وبلاگ ثبت نمایم .

پست الکترونیک:

alifarzad37@yahoo.com


مدیر وبلاگ : علی فرزاد
مطالب اخیر
نویسندگان

در طب سنتی چغندر درد مفاصل و نقرس را برطرف

 می كند. خوردن آب برگ چغندر مسكنی برای سردرد 

و دندان درد است...

چغندر قند گیاهی از گونه بتاولگاریس است كه برای تولید شكر از آن كشت می شود، این گیاه دو ساله در گستره وسیعی از نواحی دارای آب و هوای معتدل رشد می كند، در طول سال اول ریشه ای به وزن ۱ـ۲ كیلوگرم تولید می كند كه ۲۰ـ۱۵ درصد وزن خشك آن را ساكارز تشكیل می دهد. در طب سنتی چغندر درد مفاصل و نقرس را برطرف می كند. خوردن آب برگ چغندر مسكنی برای سردرد و دندان درد است. كسانی كه از شوره سر رنج می برند می توانند جوشانده برگ چغندر را مصرف كنند. امروزه مقادیر زیادی از محصولات فرعی (كه در طی تولید غذاها تولید می شوند) در صنایع غذایی تولید می شود؛ این محصولات غنی از آنتی كسیدان ها یم باشند یكی از این مواد غذایی پالپ (ماده جامد باقی مانده از چغندر قند) چقدر قند است، آنتی اكسیدان ها دارای اثرات سلامت بخش گوناگونی در انسان هستند. در ریشه چغندر قند پیگمنت هایی به نام بتانین (نوعی آنتی اكسیدان) وجود دارد كه می تواند نقش حفاظتی در برابر استرس اكسیداتیو داشته باشد.

فیبر در چغندر قند

فیبرهای خوراكی برخلاف كربوهیدرات های مركب مثل نشاسته توسط آنریم های گوارشی شكسته نمی شود، بنابراین توسط بدن جذب نشده و در نتیجه ارزش كالری زایی كمی دارند، اما ارزش غذایی بالایی دارند. بی بو بودن و بی رنگی فیبر در چغندر قند آن را به ماده ای مناسب برای افزودن به بیسكویت تبدیل كرده است، مدت ماندگاری در بیسكویت هایی كه در تهیه آنها از فیبر چغندر استفاده می شود بیشتر است. فیبری كه از چغندر به دست می آید ۳ـ۴ برابر وزن خودداری ظرفیت نگهداری آب است از این رو در صنایع نانوایی و تهیه محصولات گوشتی كاربرد دارد. فیبرها بالاخص فیبرهای محلول در بدن باعث كاهش لیپیدها و كلسترول خون می شوند، از طرفی فیبرها باعث تسهیل عمل دفع در افراد می شوند، نكته ای كه در اینجا یادآوری آن را خالی از لطف نمی دانم، این است كه افراد بالغ و سالم به وجود درشت مغذی های كربوهیدرات، پروتئین و چربی در رژیم غذایی خود اهمیت می دهند. ولی برای افراد در رده های سنی مختلف به ویژه بزرگسالان وجود فیبرها اهمیت زیادی دارد، طوری كه طبق RDA، توصیه انجمن رژیم شناسان در آمریكا میزان فیبر مورد نیاز روزانه برای زنان بالغ ۲۸ گرم در روز و برای مردان بالغ ۳۵ گرم در روز می باشد.

لبو و ویتامین های گروه B

یكی از ویتامین های موجود در لبو ویتامین ۱B (تیامین) است كه در فعالیت نورونی نقش مهمی را ایفا می كند. نكته قابل توجه در اینجا این است كه هنگام خشك كردن برخی میوه جات آنها را می جوشانند یا بخار می دهند، ولی در این فرایند ویتامین ۱B حفظ می شود. با كاهش تیامین در بدن مغز توانایی استفاده از گلوكز را از دست خواهد داد و در نتیجه توانایی فكری مغز كاهش پیدا می كند. در هر ۱۰۰ گرم چغندر پخته شده (لبو) ۳/۰ میلی گرم تیامین وجود دارد در حالیكه مقدار توصیه شده برای مصرف تیامین روزانه ۲/۱ میلی گرم می باشد، با خوردن مقداری لبو در روزهای زمستانی علاوه بر لذت بردن از مصرف لبو مقداری از تیامین مورد نیاز روزانه خود را تامین كنیم.

ریبوفلاوین

این ویتامین در متابولیسم پروتئین ها، عملكرد سیستم عصبی و در رشد كودكان نقش دارد،‌ این ویتامین برای جذب و ترشح كربوهیدرات ضروری است. یكی از غددی كه در ارتباط با ریبوفلاوین (۲B) است، تیرویید می باشد از این رو كم كاری غده تیروئید می تواند باعث كمبود ویتامین ۲B شود.

ویتامین ۶B (پیریدوكسین)

این ویتامین برای سوخت و ساز بدن ضروری است؛ پس در هنگام استرس كه سوخت و ساز بدن بیشتر است لبو مصرف كنید. ۶B در متابولیسم پروتئین ها نقش دارد و باعث سلامت پوست و اعصاب می شود، بنابراین دریافت لبو در طول روز كمك می كند تا آشفتگی ایجاد شده در اثر استرس بالاخص در لوله گوارش فروكش كند. كمبود ۶B اختلال در سیستم ایمنی را به همراه دارد، به یاد داشته باشیم افرادی كه جنتامایسین مصرف می كنند میزان جذب ۶B در این افراد كاهش می یابد، برای جبران این نیاز مصرف لبو توصیه می شود.

۶B و دردهای دوران قاعدگی: این ویتامین باعث كاهش دردهای دوران قاعدگی یم شود. وجود آن نقش مهمی در تنظیم میزان استروژن در خون دارد به طوری كه كاهش ۶B همراه با افزایش سطح استروژن در خون است.

لبو و فولات

یكی از ریزمغذی های توصیه شده به زنان در سنین بارداری مصرف فولات است، جالب است بدانیم مقدار زیادی فولات در لبو وجود دارد، فولات از بروز نواقص مادرزادی در جنین پیشگیری می كند، از این رو خوردن آن در دوران بارداری به عنوان یك عادت غذایی مناسب به حساب می آید. بدانیم در دوران بارداری با افزایش فعالیت متابولیك در بدن نیاز به این ویتامین چند برابر افزایش می یابد. برای جذب بهتر فولات معده باید خالی باشد با توجه به این مطلب مصرف لبو به عنوان یك میان وعده در طول روز انتخاب مناسبی است.

لبو و ویتامین A

یكی از ویتامین های موجود در چغندر قند ویتامین A می باشد، جالب است بدانید این ویتامین در برابر حرارت و نور مقاوم است و با حرارت به كار رفته برای تهیه لبو از بین نمی رود. استرس، عفونت و جراحی نیاز به ویتامین A را افزایش می دهد، با توجه به این موضوع كه بردن گل برای بیمار به علت آلودگی ثانویه ای كه ایجاد می كند بهداشتی نیست، این ماده غذایی اگر به طریق بهداشتی تهیه شود، برای این منظور مناسب تر است. كمبود ویتامین A نیز باعث به تاخیر افتادن بلوغ، كاهش میزان درصد باروری، كاهش میل جنسی و افزایش مرگ و میر جنین می شود.

لبو و ویتامین K

ویتامین K ویتامین محلول در چربی است كه در لبو یافت می شود. این ویتامین در ساختمان استخوان هم نقش دارد. ویتامین K شكل گیری سلول های استخوانی در استخوان را افزایش می دهد و بروز پوكی استخوان را به تاخیر می اندازد. ویتامین K با فعال كردن استئوكلسین در استخوان رسوب كلسیم را افزایش می دهد و در نتیجه استحكام استخوان را تقویت می كند. در افرادی كه از داروهای كومارینی (داروهای ضد انعقادی) مانند وارفارین استفاده می كنند دانسیته استخوانی كاهش می یابد. این افراد بهتر است این ماده غذایی حاوی ویتامین K را مدتی پس از مصرف دارو استفاده كنند.

بیماری های قلبی و لبو

چهار گروه از عوامل احتمال بیماری قلبی در افراد را افزایش می دهند، در بین عوامل خطر گروه سوم كه موجب افزایش احتمال بروز بیماری های قلبی می شود، افزایش استرس اكسیداتیو می باشد و ریشه چغندر با دارا بودن بتانین می تواند در برابر استرس اكسیداتیو نقش حفاظتی ایجاد كند، از این رو مصرف این ماده غذایی در كاهش احتمال وقوع بیماری های قلبی موثر است.

لبو و سرطان كولون

رنگ ارغوانی در لبو به علت وجود تركیبی به نام بتا سیانین است كه نوعی آنتی اكسیدان محسوب می شود و همانطور كه می دانیم آنتی اكسیدان ها با جلوگیری از تجمع مواد زائد در بدن باعث دفع این مواد از بدن می شوند، بتاسیانین با دارا بودن خاصیت آنتی اكسیدانی یك ماده غذایی ضد سرطان محسوب می شود، از این رو از بروز سرطان ها بالاخص سرطان كولون پیشگیری می كند.

منبع:دنیای سلامت





نوع مطلب : خواص سبزیجات، 
برچسب ها : چغندر، لبو، سرطان، قلبی، كولون،
لینک های مرتبط :
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر





صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
 
 
بالای صفحه