مطالب گوناگون
ارائه مطالب مختلف ،تصاویر جذاب وآرامش بخش و...
درباره وبلاگ


شما بینندگان محترم مدیران واقعی این وبلاگ هستید زیرا اگر شما نباشید خود بخود این وبلاگ جایگاه و اعتبار خود را از دست می دهد لذا خوشحال میشوم مطالب ارسالی شما عزیزان را به نام خوتان در وبلاگ ثبت نمایم .

پست الکترونیک:

alifarzad37@yahoo.com


مدیر وبلاگ : علی فرزاد
مطالب اخیر
نویسندگان
گیاه زنجبیل در داخل گلدان

گیاه زنجبیل دارای غده یا ریشه هایی می باشد که دارای خواص بسیاری است. در واقع زنجبیل تازه ای که در میوه فروشی ها شما خریداری می کنید ریشه یا غده های آن می باشند که از زیر زمین برداشت می شوند.

براش کاشت زنجبیل در گلدان نیز باید این غده ها را به صورت کامل در خاک بکاریم تا پس از مدتی جوانه زده و رشد کند.

گیاه زنجبیل در داخل گلدان
گیاه زنجبیل در داخل گلدان

آماده سازی زنجبیل ها برای کاشت

ابتدا بنا بر نیاز خود چندین غده بزرگ و گوشتی زنجبیل را خریداری کنید. برخی از نواحی زنجبیل هایی که شما خریداری کرده اید معمولا دارای برآمدگی هایی می باشد که جوانه نیز از همین جاها رشد خواهد کرد. در واقع ممکن است یک غدهبزرگ زنجبیل دارای چندین مکان برای جوانه زنی باشد.


مانند تصویر زیر ممکن است زنجبیل شما دارای مکانی برجسته برای جوانه زنی باشد. اما اگر هم نبود اشکالی ندارد چون با کاشت زنجبیل خود به خود غده از مکان های مورد نظر جوانه خواهد زد.

کاشت داشت برداشت زنجبیل , کاشت زنجفیل
محل جوانه زنی زنجبیل

برای آماده سازی زنجبیل و کاشت آن دو راه وجود دارد.

اول اینکه زنجبیل را با مقداری آب مثلا دو قاشق در داخل یک پلاستیک زیپک دار قرار دهید و آن را در مکانی گرم و نسبتا تاریک بگذارید تا پس از چند روز زنجبیل شما جوانه بزند. سپس آن را به داخل گلدان منتقل کنید.

دوم اینکه پس از قرار دادن غده زنجبیل در آب گرم به مدت یک چندین ساعت آن را مستقیما داخل خاک گلدان قرار دهید. آبیاری کرده و سپس منتظر جوانه زنی آن بمانید.

شرایط گلدان و خاک

گلدان شما باید حداقل 25-30 سانتی متر عمق داشته باشد. در کف گلدان نیز باید چندین سوراخ برای خارج شدن آب اضافی از ته گلدان وجود داشته باشد. خاکی که استفاده می کنید نیز باید به خوبی آب را عبور دهد. مثلا خاک شنی با خاک برگ غنی مناسب است. یا اگر می خواهید زنجبیل را داخل باغچه بکارید بهتر است مقداری ماسه شنی به آن اضافه کنید تا خاک تان زهکشی مناسب داشته باشد.

اما برای داخل خانه می توانید از ترکیب پیشنهاد سایت کوکا که شامل 50 درصد کوکوپیت + 40 درصد پرلیت + 10 درصد پیت ماس یا 60 درصد کوکپیت + 40 درصد پرلیت نیز استفاده کنید.

حتما برای ته گلدان از سنگ ریزه یا برای اینکه سبک تر باشد از پوکه صنعتی استفاده کنید.

پیشنهاد می کنیم حتما مقاله زیر را مطالعه نمایید تا با کوکوپیت، پرلیت، پیت ماس و پوکه معدنی بیشتر آشنا شوید.

خاک های باغبانی کوکوپیت، پیت ماس، پرلیت و پوکه صنعتی چیستند؟

پس از قرار دادن زنجبیل در خاک به مقدار 3-4 سانتی متر روی آن خاک ریخته، آبیاری کنید و منتظر بمانید تا گیاه شما جوانه بزند. در این مدت با اسپری کردن آب محیط را مرطوب نگه دارید.

به یاد داشته باشید بهترین زمان کاشت زنجبیل در بیرون از منزل فصل بهار می باشد. دمای محیط زنجبیل نباید کمتر از 10 درجه باشد، بنابراین اگر در جایی با آب و هوای گرم و مرطوب زندگی می کنید می توانید زنجبیل را در بیرون از خانه نیز پرورش دهید.

آبیاری و نور

گیاه زنجبیل خود را مرتب آبیاری کنید و مطمئن شوید دارای رطوبت کافی نیز می باشد. آبیاری بیش از حد باعث خرابی گیاه می شود بنابراین قبل از آبیاری مطمئن شوید گلدان شما آب خود را از دست داده باشد. به عبارتی ساده تر خاک گلدان باید مرطوب باشد نه غرق در آب!

زنجبیل به مکانی پر نور نیاز دارد. بهترین حالت قرار گرفتن در جایی ست که نور مستقیم آفتاب را به مدت چندین ساعت داشته باشد. البته تابش شدید نور خورشید ممکن است به گیاه آسیب بزند بنابراین گلدان را جایی قرار دهید که حداکثر 2-3 ساعت آفتاب ملایم صبح بر آن بتابد.

اگر زنجبیل را نیز در باغچه کاشته اید مراقب باشید تابش شدید نور خورشید به آن آسیبی نزند و در صورت نیاز سایه ای برای گیاه تان در نظر بگیرید.

زمان رشد

زنجبیل گیاهی کند رشد می باشد و ممکن است یک تا دو هفته برای جوانه زنی زمان نیاز داشته باشد. همچنین به مدت 3-4 ماه نیز برای رشد کافی زمان نیاز دارد.

جوانه های زنجبیل , طریقه کاشت گیاه زنجبیل
جوانه های زنجبیل

برداشت زنجبیل

پس از گذشت چند ماه و وقتی گیاه شما به خوبی رشد کرد با کنار زدن خاک می توانید ریزوم ها یا همان غده های جدید را مشاهده کنید.

در صورت تمایل می توانید آنها را خارج کرده و زنجبیل تازه و پر از خاصیت خود را به صورت دمنوش یا داخل آب میوه میل کنید.

ریزوم یا ریشه زنجبیل پس از برداشت
ریزوم یا ریشه زنجبیل پس از برداشت


منبع: http://www.coca.ir/





نوع مطلب : دمکردنیهای سنتی، خواص سبزیجات، 
برچسب ها : زنجبیل،
لینک های مرتبط :
یکشنبه 26 شهریور 1396 07:50 ب.ظ
Hello there! Quick question that's totally off topic.
Do you know how to make your site mobile friendly?

My blog looks weird when viewing from my iphone4. I'm trying to find
a template or plugin that might be able to resolve this issue.
If you have any suggestions, please share. Appreciate it!
جمعه 17 شهریور 1396 08:02 ق.ظ
سلام
تبریک و خسته نباشید بابت فعالیت وبلاگنویسی. انصافا مطالب وبلاگ هم وزین و مفید هست
سایت منظوم:
مرجع سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران

با تشکر
پنجشنبه 16 شهریور 1396 05:05 ق.ظ
هم این مطلب و هم کل مطالب وبلاگت به دلم نشست و فکر می کنم برای همه همینطور باشه. موفق باشی
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر





صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
 
 
بالای صفحه